27 Ocak 2011 Perşembe

Dünyanın Egzotik Yemekleri Türk Mutfağı ile Bütünleşti...


Küreselleşen dünyanın kültürleri giderek birbiriyle kaynaşırken, dünya yemek kültüründe de sentezler ortaya çıkıyor. Batılı bir tarz oluşturan Bizim Mekan bu anlayışla Üsküdar’da hizmet vermekte. Bizim Mekan, beş yıldızlı otellerin mutfağındaki dünyanın birçok ülkesine ait lezzetleri, Türk damak tadına uyarlayarak özgün bir yemek kültürüyle misafirlerinin beğenisini kazanmayı amaçlıyor.
Bizim Mekan’ın bu egzotik tarzını tasarlarken sıradanlıktan kaçınıp, her yönüyle farklı ve bütünleyici olmaya özen gösterdik, mekanın ne sadece bir kafeterya, ne restaurant ne de lokanta sayılmayacağını; kapıdan giren herkesin damak ve göz zevkine hitap edebilen ve maddi gücünü zorlamadan istediği tarzı ve kaliteyi bulabileceği özgür ve özgün bir mekan olarak tasarladık. Et ve balık yemeklerinden, orijinal salatalara, sıcak içeceklere ve tatlı çeşitlerine kadar herkesin dilediğini tercih edebileceği zenginliğe sahip bir show restaurant.
Müşteri tanımı yerine, mekana gelen herkesin bizim misafirimiz olduğunu özellikle vurgular, dostluk ve güler yüzle karşılanan misafirlere en iyi şekilde hizmet etme çabasında olduğumuzu belirtmek isteriz. Tam anlamıyla keyifle vakit geçirilebilecek bir sohbet ortamı yani. Bizim Mekan’ın hitap ettiği misafirlerin sadece Fıstıkağacı ile sınırlı olmadığını, tüm İstanbul’lularla bütünleşen bir mekan olduğunun bilinmesini isteriz. Önceleri sadece çevreye hizmet vermekteydik, ancak zamanla sunduğumuz kalitenin fark edilmesi ve yemeklerinin beğenilmesiyle, özellikle akşam yemekleri için İstanbul’un birçok yerinden misafirlerimiz gelmekte.
Bizim Mekan ekibi dost atmosferini ve misafirleriyle kurdukları sıcak diyaloğu şöyle anlatıyor:
“Misafirlerimize isimleri ile hitap ediyoruz ve zevklerini öğreniyoruz, yemek, menü ile sınırlı kalmıyor, sevdiği özel bir yemek varsa, o yemek yapılıyor. Menüden sipariş veren misafirlerimiz azdır, çoğunlukla zevklerine göre bizim sunduğumuz yemekleri tercih ederler. Yaklaşık yüze yakın daimi misafirimiz var ve bunların hepsinin özelliklerini biliyoruz. Misafirlerimizin ne yiyecekleri, kapıdan girdiği zaman nasıl davranacağı ve hatta hangi masaya oturacakları bile bellidir. Bizim burada yaptığımıza ancak hizmet diyebiliriz. Bir arkadaşımız evimize geldiği zaman ne yapıyorsak, burada yaptığımız da aynısı.”
Dış servisi de bulunan Bizim Mekan 12:00 – 18:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Ancak rezervasyon yapıldığı taktirde sabah kahvaltısı ve akşam yemeği organizasyonu da yapılmaktadır.
Hayatın mükemmelliğinin ayrıntıda gizli olduğunu bilenler, damak tadında da özel lezzetlerin sırrını sevdikleriyle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Bizim Mekan’ın özel menülerinden söz etmek yerine, tatmak gerekmesine rağmen yine de belirtelim: Türk usulü meksika pidesi, krep ve makarna çeşitleri, mantı, zengin salata çeşitleri, muhlama, balık çeşitleri, güveç ve ızgara çeşitleri, dondurmalı özel tatlıları bunlardan sadece birkaçı...
Bizim Mekan, ayrıca yemekli davetlerde, organizasyonu yapan kişilerin belirledikleri yemeklerle 25 kişiye kadar olan gurupları ağırlayabiliyoruz. Yemeklerin sunumu ve kalitesi 5 yıldızlı restaurantlarla aynı olmasına rağmen fiyatlarımız oldukça makul kalıyor. Doğal, sıcak ve nezih bir ortamda dileyene ev yemekleri sunulduğu gibi, ağır bir ortamı sevenlere de şık ve kaliteli bir servis yapıyoruz.
      Hedefimiz; sizlere, özlediğiniz kaliteyi, güler yüzü, temizliği, uygun fiyatı ve farklılığı hemen yanı başınızda sunmaktır.

Saygılarımızla
Argun Özgenç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder